‹ Oralna kirurgija i implantologija

BTI kirurški i protetski set

Kirurški set KCQ1

KCQ1 je kompletan kirurški set i uključuje sve potrebne komponente za umetanje svih promjera i duljina BTI implantata. Može se sterilizirati u autoklavu.

Kirurški set KCQ2

Kirurški set KCQ2 koristi se samo za ekstra kratke implantate i sadrži komponente za umetanje ekstra kratkih implantata.

Kirurški set KCQ4

Kirurški set KCQ4 je reducirani kirurški set – Easy&Predictable za jednostavnije slučajeve u implantologiji, te za implantologe-početnike.

Kirurška svrdla

Dizajn BTI svrdla omogućuje rad s malom brzinom okretaja (50-75 rpm) bez ispiranja, što znači da se autologna kost prilikom takve, biološke prepracije kosti, očuvala i može se koristiti kao autologni transplantat. Također, postoji mogućnost preparirati kost i velikom brzinom okretaja ukoliko je potrebno.

Bušenje s malim brojem okretaja omogućuje odličnu kontrolu nad dubinom bušenja i odličnu vizualizaciju oznake duljine na svrdlima. Na taj način smanjuje se vjerojatnost oštećenja značajnih anatomskih struktura, te pomaže kontroli smjera. Također, s biološkog aspekta, alveola koja je preparirana bez ispiranja imati će najbolje predispozicije za revaskularizaciju te oseointegraciju implantata.

Prednosti

Inicijalno svrdlo ima aktivni vrh s izraženom kapacitetom prodiranja u korikalnu kost. Omogućuje preciznu preparaciju kosti, označava početnu točku preparacije, te bolju kontrolu smjera.Idealno je svrdlo za korištenje prilikom post-ekstrakcijske implantacije, jer omogućuje bušenje točno unutar zida post-ekstrakcijske alveole.

Ovo svrdlo potrebno je uvijek koristiti s obilnim ispiranjem i brojem okretaja između 800 i 1000rpm.

Sljedeće svrdlo je Pilot svrdlo, s vrlo oštrim apikalnim dijelom. Poseban, spiralni dizajn je vrlo dobar za zadržavanje koštanih partikula. Ovo svrdlo je najčeće korišteno u uskom alveolarnom grebenu.

Ostala svrdla s većim promjerima koriste se progesivno, ovisno o promjeru implanatata koji se treba staviti i o kvaliteti kosti. Ta svrdla mogu se koristiti bez ispiranja dok god koristimo mali broj okretaja.

Gustoća i preparacija kosti

Gustoća kosti upravlja procedurom bušenja kosti koja se primjenjuje sa ciljem postizanja dobre primarne stabilnosti implantata, te nam je za to potreban CBCT snimak i BTI Scan III software da bi dobili iznos gustoće kosti.

Općenito, nalazimo ove tipove kosti:

Ovisno o gustoći kosti odabrati ćemo slijed svrdala za preparaciju implantološkog mjesta:

Tip kosti III (KONVENCIONALNI PROTOKOL)

Promjer posljednjeg svrdla je za 0.75 mm manji od promjera implantata kojeg postavljamo, bušeći do 100% duljine implantata

Tip kosti I

Posljednje svrdlo je za 0.2-0.5 mm manje od promjera implantata koji postavljamo, a bušimo samo do 25-35% duljine implantata.

Tip kosti II

Promjer posljednjeg svrdla je za 0.5-0.75 mm manji od promjera implantata koji postavljamo, a bušimo do 75% duljine implantata.

Tip kosti IV-V

Koristite implantat za sabijanje kosti tamo gdje je posljednje svrdlo za 1-1.5mm manje od debljine ili promjera implantata koji postavljamo, a bušimo do pune duljine implantata.

Protetski set KP1

Protetski set dizajniran za postizanje adekvatnog torka za elemente koji moraju biti vijkom retinirani za uspješan protetski rad.

Protetski set sadrži:

  1. Četvrtaste nastavke (2kom) za torkirani ključ (kraći 17mm i duži 24mm)
  2. Šesterokutne nastavke (2kom) za torkirani ključ (kraći 17mm i duži 24mm)
  3. Torkirani ključ za proteze

UPITI, PONUDE I NARUDŽBE

Polja označena sa zvjezdicom su obavezna